Érsebészet, lézeres és rádiófrekvenciás visszérkezelés – VP-Med Kft.

  A visszértágulat (varicositas) a testünk vénás rendszerét érintő megbetegedés, mely leggyakoribb az alsó végtagokon. A kékes színű, súlyosabb esetekben kanyargóssá váló és kidudorodó erek a vénás keringési zavar egyértelmű jelei.

  A visszérbetegség szempontjából a vénák állapota számít

  Az emberi test két külön érrendszeri hálózattal rendelkezik. Ezek bár különálló feladatokat látnak el, mégis összhangban működnek.

  Az egyik az artériás, a másik pedig a vénás keringési rendszer. Utóbbi elégtelen működése vezet a visszértágulatok kialakulásához, illetve súlyosbodásához.

  Az elváltozás középpontjában a vénák falának meggyengülése és rugalmatlanná válása, valamint  a vénabillentyűk elégtelen működése áll.

  A vér körforgása

  A szöveteink és a szerveink alapvető élettani szükséglete, hogy a vérből a működésükhöz szükséges oxigént és tápanyagokat felvegyék.

  Az artériás keringési rendszer feladata, hogy a szívünkből kipumpált oxigéndús vért a szerveink és a szöveteink irányába akadálytalanul eljuttassa.

  Amikor ez a folyamat lezajlik, a vér a vénás keringési rendszeren keresztül indul vissza, a szív irányába.

  A vénák kétfélék lehetnek: felületi és mélyvénák. A felületi vénák közvetlenül a bőrünk alatt helyezkednek el. A mélyvénák ettől sokkal mélyebben, az izmaink és a csontjaink közvetlen közelében találhatóak.

  Ezért kulcsfontosságú az izmok szerepe

  Az artériás keringésnél a szív pumpálása juttatja a vért az érhálózaton keresztül a szövetekig. A vénás keringést az izmaink dinamikus összehúzódása stimulálja, a vért pedig az így kiváltott pumpáló hatás juttatja vissza a szívünkbe.

  Egyértelmű, mégis kevesen gondolnak rá, hogy az izmok állapota alapvetően befolyásolja a vénás keringés állapotát. Ha ugyanis mozgásszegény életmódot folytatunk és az izmainkat nem eddzük tudatosan, nagy esélyt adunk a visszér megjelenésének.

  Mivel ez a betegség elsősorban öröklött keringési zavar miatt alakul ki, a mozgásszegény életmód erőteljesen súlyosbítja a már meglévő kötőszöveti gyengeséget, és így a visszeresség tüneteit is.

  Ön ne hagyja, hogy tünetei súlyosbodjanak, kérjen szakszerű segítséget most! A VP MED fájdalommentes ambuláns visszérkezelésekkel lábai új életre kelnek.