Érsebészet, lézeres és rádiófrekvenciás visszérkezelés – VP-Med Kft.

  A krónikus sebek egyik leggyakoribb formája a lábszárfekély. Ez sok esetben más betegség szövődményeként alakul ki, bár kellő odafigyeléssel az esetek nagy részében megelőzhető lenne. Ha viszont mégis megjelenik a nehezen gyógyuló seb, akkor érdemes minél hamarabb szakorvoshoz fordulni. Jelen blogbejegyzésünkben egy olyan esetet mutatunk be Önöknek, ahol egy korábbi lábszárfekély újult ki.

  Anamnézis

  58 éves férfi páciensünk cukorbetegségben szenved. A betegség egyik velejárója, hogy a láb keringése romlik, a véráramlás lassul, így nő a különböző szövődmények kialakulásának a lehetősége, mint például az ödéma, ekcéma vagy fekély. Páciensünk esetében is ez történt, kétoldali lábszárfekélye 10-hónappal a centrum felkeresése előtt kezdett el újra kialakulni.

  Páciensünknek 5 évvel ezelőtt már volt fekélyes megbetegedése, amit sikeresen meggyógyítottak. Az akkor kapott prevenciós utasításokat, mint például a kompressziós pólyázás, viszont nem tartotta be. Valószínűleg ez is szerepet játszott abban, hogy a krónikus vénás betegség ismét rosszabbodott. Az első tünetek megjelenését követően kórházi kezelésben részesült, ahol szívkatéterezésen esett át, így a fekély kezelése nem volt elsődleges szempont.  Mivel mindenképpen szakszerű segítségre és hosszú távú megoldásra vágyott, így felkereste a VP-Med Egészségcentrum és Oktatási Központot.

  A bal lábszár kiinduló állapota

  A bal lábszár kiinduló állapota

  A jobb belboka kiinduló állapota

  A jobb belboka kiinduló állapota

  A gyógyulás lépései

  Központunkban modern sebkezelési eljárásokat alkalmazunk, a régi, elavult kezelési sémákat kerüljük. A kezelés mellett az ok feltárására és az utógondozásra is nagy hangsúlyt fektetünk. Így volt ez 58 éves páciensünk esetében is.

  A bal lábszár gyógyulása képekben

  A bal lábszár gyógyulása képekben

  A jobb belboka gyógyulása képekben

  A jobb belboka gyógyulása képekben

  Habár sebei nehezen gyógyultak, a szakszerű kezeléseknek köszönhetően néhány hónap alatt szép eredményt értünk el, a végtagok meggyógyultak.

  A bal lábszár és a jobb belboka gyógyult állapotban

  A bal lábszár és a jobb belboka gyógyult állapotban

  Bízunk benne, hogy a fentieket olvasva, valamint a korábbi eseteket is megtekintve látják kedves olvasóink, hogy mindig van remény a gyógyulásra és a szép lábakra. Érdemes tehát szakszerű segítséget kérni nehezen gyógyuló sebeik kezelésére.[:]