Érsebészet, lézeres és rádiófrekvenciás visszérkezelés – VP-Med Kft.

Sütés, főzés, kertészkedés és egymást követő forgatások – talán így lehetne a legjobban jellemezni Borbás Marcsi (Egy.hu) pörgős életét. A gasztronómia magyar angyala hazánk számtalan vidékét bejárta már, méltán híres vitalitásáról, ám az elmúlt időszakban forgatásait egyre inkább megnehezítette visszérproblémája.

Az évek során több „csodakrémet” is kipróbált, de a végleges megoldást a központunkban elvégzett modern visszérműtét hozta el. Ennek kapcsán beszélgettünk a műsorvezetőnővel.

Mikor és mi volt az az utolsó tényező, amiért visszérműtétre szánta el magát?

Kb. 1-2 éve kezdődtek a visszérproblémáim, akkor el is kezdtem keresgélni a műtéti lehetőségek iránt, de időhiány miatt mindig elhalasztottam. Iszonyú sokat dolgozom és nem tudtam volna honnan kiszakítani időt a beavatkozásra. Tehát régóta terveztem már, hogy bejelentkezem műtétre, csak jött a pandémia. Így halasztódott az egész műtét, de időközben begyulladt a visszerem, így kénytelen voltam időpontot kérni vizsgálatra. Doktor úrra az interneten keresgélve találtam rá.

Kipróbált korábban más módszereket a probléma enyhítésére, megszüntetésére?

Mindenféle visszér elleni krémet leteszteltem, de őszintén? Egyik sem ért semmit. Kipróbáltam a vénás keringést javító tornát is, az viszonylag jó volt.

Mennyire elégedett a Dr. Szabó Attila által végzett modern visszérműtéti eljárással és annak eredményével?

Mindennel és mindenkivel meg voltam elégedve. A teljes személyzet zseniális. Számomra rendkívül jól esett, hogy a beavatkozás egész ideje alatt viccelődtek, igyekeztek elütni az időt poénokkal és elterelni a figyelmem az izgulásról. Remélem nem lesz rá szükségem, de hasonló probléma esetén máskor is hozzájuk fordulnék, ez nem kérdés. Egészen elképesztő hangulatot teremtettek, úgyhogy a félelmem gyorsan elszállt.

Hogyan változott az élete a visszérműtét hatására?

A forgatások miatt rengeteget állok egyhelyben, így nagyon sokat számít, hogy a műtétem óta már nem görcsöl be a lábam, nem fárad el olyan könnyen.

Az operáció mindösszesen csak 2 hónapja történt – tehát a lábaim még jócskán a gyógyulási idő fázisában vannak –, de én már réges-régen nem érzek semmilyen fájdalmat. Nem is veszem észre, hogy egyébként mindkét lábamat megműtötték. Egyet sajnálok csak: hogy nem hamarabb szántam rá magam a beavatkozásra.

Ajánlaná-e másoknak a modern visszérműtéti eljárásokat?

Édesapám anno szintén átesett egy visszérműtéten és sosem felejtem el, ahogy azt mondja: ez azért egy egész nagy tortúra. Emlékszem, hogy 1 hónapra kiesett a munkából és borzasztó fájdalmai voltak.

De az én esetemben ebből semmi sem igaz.

Én a saját lábamon jöttem ki a műtőből és már másnap dolgoztam. Ez azért óriási dolog egy visszérműtét esetében.

Akinek rendkívül fontos az idő, hogy ne essen ki a munkából és szeretne mihamarabb visszatéri a mindennapi tevékenységeihez egyértelmű, hogy ezt a modern visszérműtéti eljárást kell igénybe vennie: az ember nincs ágyhoz kötve, nem kell otthon ülnie vagy feküdnie 1 teljes hónapot.

Eleve egy vérrög vagy bármilyen visszérprobléma senkinek az életéből nem hiányzik, hiszen akár halálos kimenetelű dolog is lehet belőle. Úgyhogy ilyen problémával nem éri meg szórakozni.