Érsebészet, lézeres és rádiófrekvenciás visszérkezelés – VP-Med Kft.

Malek Miklós zeneszerző, karmester nemrégiben sikeres lézeres visszérműtéten esett át centrumunkban. Elmondása szerint a műtét során minden úgy zajlott, ahogyan arról érsebésze tájékoztatta, a beavatkozást követően pedig saját lábán távozhatott a rendelőből. Azóta pedig már visszatérhetett szeretett hobbijához is, a teniszezéshez. A zeneszerzővel a visszérbetegségéről, valamint a lézeres visszérműtéttel kapcsolatos tapasztalatairól beszélgettünk.

Mi volt az a 1-2-3 lényeges tényező, amiért visszérműtétre szánta el magát?
(Malek Miklós) Egyrészt a genetikai örökség édesanyám részéről, másrészt a fokozatosan megjelenő problémák: nehéz láb, problémák sportolás és munka közben, fájdalom stb. és igen, esztétika is.

A probléma keletkezésétől, észrevételétől számítva mennyi idő telt el, mire először szakorvoshoz fordult?
(M. M.) Hosszú évek. Én is – mint sokan mások – húztam a dolgot szinte az utolsó pillanatig. A hagyományos megoldás enyhén szólva sem volt vonzó számomra, ám közben a műtéti eljárás – szerencsémre – nagyon sokat fejlődött.

Kipróbált korábban más módszereket a probléma enyhítésére, megszüntetésére?
(M. M.) A különböző krémek nem voltak hatásosak, egyedül a kompressziós harisnya volt jó hatással pl. hosszabb repülések vagy koncertek alkalmával.

Ki ajánlotta Dr. Szabó Attilát és az általa alkalmazott modern visszérműtéti eljárást?
(M. M.) A lelkiismeret hajtott, hogy utánanézzek az újabb gyógymódoknak a neten. Így találtam rá Dr. Szabó Attila klinikájára, illetve az általa bevezetett újszerű, ambuláns eljárásokra.

Mennyire elégedett a Dr. Szabó Attila által végzett modern visszérműtéti eljárással és annak eredményével?
(M. M.) 8 héttel a műtét után írom e sorokat, remélve, hogy egy év múlva is hasonló jó érzésem lesz.

Az irány jó, a napok egymásra épülve hozzák a jobb és jobb érzeteket, nincs harisnya, helyben vagyunk.

De: senki ne gondolja, hogy egy beavatkozás – még, ha ennyire felhasználóbarát is -, egyforma képlet mindenki számára és abszolút problémamentes. Nem! Igenis a felépülésnek ebben a periódusában vannak érzékeny pillanatok, de ezek nem fájdalmak, nem összehasonlíthatóak a korábbi rossz érzésekkel, fájdalmakkal és főleg nem gátolnak semmiben.

Miben változott az élete a kezelések hatására?
(M. M.) Elsőként azt a felszabadító jó érzést említeném, hogy megléptem, bevállaltam és rendben vagyok! Aztán hogy maradéktalanul el tudom látni a munkámat, és nem utolsó sorban azt a boldogságot, hogy visszatérhetek a sportpályára, teniszezhetek az unokáimmal.

Ajánlaná-e másoknak Dr. Szabó Attilát és az általa végzett modern visszérműtéti eljárásokat?
(M. M.) Azt gondolom, hogy igen – ajánlanám. Még akkor is, ha a lézeres műtét nem olcsó. Sőt még azt is mondanám, hogy érdemes rá gyűjteni.

Ahogy láttam, már egy szélesebb team dolgozik Szabó doktor mellett, sikeresen alkalmazva ezt az eljárást és ez mindenféleképpen a páciensek növekvő bizalmát jelenti a klinika és az ambuláns beavatkozások iránt.