Érsebészet, lézeres és rádiófrekvenciás visszérkezelés – VP-Med Kft.

  A krónikus sebek kialakulásáért sok esetben érszűkület a felelős. Mivel a nehezen gyógyuló sebek minden ötvenedik embert érintenek, ezért időről időre igyekszünk az Önök számára olyan eseteket bemutatni, amelyekből láthatják, hogy mindig van esély a gyógyulásra. Jelen blogbejegyzésünkben egy olyan páciens gyógyulását követhetik, ahol artériás keringési probléma állt a krónikus seb hátterében.

  Anamnézis

  Férfi páciensünk artériás keringési problémával küzd. Már fél éve sebészeti ellátásban részesült, azonban a sebe nem gyógyult, a sebes felület egyre nagyobb lett. További műtéti lehetőséget nem láttak, ezért kereste fel a VP-Med Egészségcentrum és Oktatási Központot.

  Keringési probléma mellett is gyógyult sebek - kiinduló állapot

  A seb, amellyel a páciens felkereste szakrendelésünket

  A gyógyulás lépései

  Számunkra az egészség az első, így igyekeztünk a lehető legjobb megoldást megtalálni 62 éves férfi betegünk számára. A modern sebkezelési technikákat alkalmaztuk, amelynek keretében eszközös feltisztítást végeztünk, speciális szívó-öblítő hatású hidroaktív, antiszeptikus tartalmú kötszerrel, majd géllel impregnált habszivaccsal kezeltük. Betegünk 2 hetente járt kontrollra, a gyógyulás lépései az alábbi képeken tekinthető meg.

  Keringési probléma mellett is gyógyult sebek - A gyógyulás folyamata

  A gyógyulás folyamata képekben

  A rendszeres kezeléseknek hála a seb szépen gyógyult. Az érintett területet továbbra is a megszokott géllel impregnált habkötszerrel kezeltük, négy hónap múlva a felső fekély behámosodott, majd 6 hónap után az alsó is.

  Keringési probléma mellett is gyógyult sebek - A gyógyult seb

  A gyógyult seb

  Bízunk benne, hogy a fentieket olvasva és a képeket látva mások is bátorságot kapnak, és szükség esetén szakszerű segítséget kérnek nehezen gyógyuló sebeik kezelésére.