Érsebészet, lézeres és rádiófrekvenciás visszérkezelés – VP-Med Kft.

  A nehezen gyógyuló sebek egyik leggyakoribb fajtája a lábszárfekély. Napjainkban egyre több páciens keresi fel szakrendelésünket ezzel a problémával. Mivel úgy gondoljuk, hogy sebkezelési tanácsaink mellett a legjobb, ha valós történeteken keresztül is rálátást nyernek a gyógyulás folyamatára, így most egy 47 éves hölgy páciensünk esetén keresztül mutatjuk ezt be Önöknek

  Anamnézis

  Hölgy páciensünk 12 éve fennálló kétoldali lábszárfekéllyel jelentkezett be szakrendelésünkre. Korábban vidéken járt bőrgyógyászati szakrendelésre, ahol általában kenőcsöket kapott problémájára,  sajnos eredmény nélkül.

  A többszöri vizsgálatok és antibiotikumos kezeléseket követően 47 éves betegünk sebei egyre nagyobbak lettek, lábszárában és combjában is csomós visszértágulatai voltak, így érsebészhez fordult, aki a VP-Med Egészségcentrum és Oktatási Központba irányította.

  A gyógyulás lépései

  Miután a hölgy felkereste szakrendelésünket, megállapítottuk, hogy a jobb lábszár alsó-harmad elülső-oldalsó felszínén 6-8 cm átmérőjű szabálytalan alakú erősen lepedékes krónikus lábszárfekély található. Ahogyan a képen is látható, a fekély környezetében 3-4 ujjnyi szélességben élénkvörös bőrelszíneződést is észlelhető volt. Szerencsére a problémás rész nem váladékozott.

  A bal lábszár alsó harmadában másfél tenyérnyi hasonló állapotban lévő krónikus lábszárfekélyt figyelhettünk meg. Mindkét lábszáron a térdhajlat felé húzódó csomós visszértágulatot láttunk. A beteg lábfejei mérsékelten ödémásak voltak, lábszárai és combjai pedig duzzadtak.

  A sebek, amellyel a páciens felkereste szakrendelésünket

  A páciensnél a kórelőzmény felvétele és a státusz felállítása után – a modern sebkezelés elveit követve – nedves sebkezelési eljárást alkalmaztunk, valamint mindkét végtagra 2 db kompressziós pólya is felhelyezésre került.

  Íme a gyógyulás folyamata képekben

  Ahogyan a képen is látszik a krónikus vénás betegségek legsúlyosabb formája a lábszárfekély, ahol az érintett terület gyulladt, nehezen gyógyuló és valószínűleg fájdalmas is. A pólyák felhelyezése sokta segít az ödéma és fájdalom csökkentésében.

  A szakszerű kezelésnek köszönhetően a sebek szépen összehúzódtak és a bőrelszíneződés is csökkent, ahogy az alábbi képen is látható.

  Íme a gyógyulás folyamata képekben

  Mivel a sebek igen régóta fennálltak, a gyógyulási folyamat nem volt rövid, betegünk azonban megfogadta a szakrendelésen elhangzottakat, amelynek köszönhetően 6 hónap alatt meggyógyult.

  Íme a gyógyulás folyamata képekben

  Bízunk benne, hogy ezen képeket látva többen is úgy érzik majd, hogy hosszú betegség után is van esély gyógyulásra, így mindenkit arra bíztatunk, hogy ne halogassák a szakorvosi ellátást, probléma esetén minél előbb forduljanak szakorvoshoz!