Érsebészet, lézeres és rádiófrekvenciás visszérkezelés – VP-Med Kft.

A lábszárfekélyről már olvashattak weboldalunkon, azonban mivel szeretnénk felhívni figyelmüket, hogy a legnehezebbnek tűnő esetekben is tudunk segíteni, így a jelen blogbejegyzésünkben egy nem szakszerűen kezelt páciens gyógyulását mutatjuk be Önöknek.

Anamnézis

Diabéteszes, 68 éves hölgy betegünk vidékről érkezett a VP-Med Egészségcentrum és Oktatási Központba. Elmondása alapján évek óta küzd lábszárfekélyével, amellyel kezdetben a helyi bőrgyógyászhoz járt, azonban állapota nem javult, így egyik szomszédja tanácsára kereste fel központunkat a gyógyulás reményében.

Az állapotfelvétel során megállapítottuk, hogy páciensünknek vénás elégtelensége van. Emellett körkörösen kb. 6 tenyérnyi nagyságban szabálytalan alakú, kellemetlen szagú, fertőzött lábszárfekély alakult ki, amelynek környéke gyulladt, ödémás. Jól látszik, hogy a beteget nem kezelték szakszerűen.

A fekélyes lábak, amellyel a páciens felkereste szakrendelésünket

A fekélyes lábak, amellyel a páciens felkereste szakrendelésünket

A gyógyulás lépései

A diagnózis felállítását követően a páciens részletes magyarázatot kapott a seb kötésével, illetve a sebfertőtlenítéssel kapcsolatban. Ahogyan minden esetben, úgy most is részletes tájékoztatást nyújtottunk a kompressziós pólyázás menetéről, illetve arról, hogy javulás, illetve gyógyulás csak a páciens együttműködésével érhető el.

Mivel páciensünk diabéteszes volt, így a vércukorszint mérése és szinten tartása, a diabéteszes étrend és a testmozgás is központi szerepet kapott javaslataink között, hiszen a mozgás a vérkeringésre, így a fekély gyógyulására is pozitívan hat.

A gyógyulás folyamata képekben

A gyógyulás folyamata képekben

A gyógyulás folyamata képekben

Ahogyan a képeken is látszik páciensünk a kezelés 14 hónapja alatt betartotta az általunk kérteket, amelynek köszönhetően jelentős javulást értünk el, így nyugodtan költözhetett el gyermekeihez külföldre.

A gyógyult sebek

A gyógyult sebek

Bízom benne, hogy ezen eset is bizonyítja, hogy hosszú évek után is van esély a gyógyulásra. Ne halogassák a problémát, forduljanak szakorvoshoz minél előbb!