Facebook Facebook Facebook Facebook

Dr. Hevér Tímea PhD

2007-ben végeztem a Debreceni Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán. 2011-ben szereztem „Kísérletes művi arterio-venosus shunt-ök morphologiai és összetett véráramlástani vizsgálatai” témában PhD fokozatot. 2016. májusában sebészetből, 2018. októberében érsebészetből szakvizsgáztam.

2007. július és 2011. március között a Debreceni Orvostudományi Egyetem Sebészeti Intézetének Sebészeti Műtéttani Tanszékén végeztem oktató- és kutatómunkát, ahol két évig tanszéki TDK felelős voltam. 2011. április és 2016. szeptember között a gyöngyösi Bugát Pál Kórház Invazív Mátrix Sebészeti Egységén dolgoztam, továbbá 2011-2016 között a kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályán, 2012-2013 között az Országos Mentőszolgálat Gyöngyösi Mentőállomásán is. 2016. októbertől a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Általános-, Ér- és Plasztikai Sebészeti Osztályán sebészként, érsebészként végzem a mindennapi betegellátást, 2019-től adjunktusként.

A nyitott és laparoszkópos sebészet, krónikus sebkezelés, nyaki, hasi, végtagi verőér és visszér nyitott, endovascularis és hibrid érsebészeti technikákat elsajátítva igyekszem a betegek gyógyulását szolgálni. Számos tanfolyamon vettem részt, hogy az ismereteimet minél jobban bővíthessem.

Tagja vagyok több hazai és külföldi társaságnak, úgymint a European Society for Vascular Surgery, Magyar Angiológiai és Érsebészeti Társaság, Negatívnyomás-terápiával a Sebgyógyulásért Egyesület, Magyar Sebkezelő Társaság, Magyar Sebész Társaság és Szekciói (Endoszkópos Sebészeti Szekció, Fiatal Sebész Társaság /2015-2019 vezetőségi tag/, Coloproctologiai Szekció, Kísérletes Sebész Szekció), Magyar Resuscitatiós Társaság, Magyar Haemorheologiai Társaság, International Society for Experimental Microsurgery, Laborállat-tudományi Társaság.

Rendszeresen végzek tudományos tevékenységet. 2019. év végéig 46 magyar, 6 angol nyelvű előadást tartottam, 8 magyar, 7 angol nyelvű posztert, 11 közleményt (imp.factor: 10,175) és 1 könyvfejezetet készítettem. 2001-2007 között a Magyar Orvostanhallgatók Egyesületében végeztem kortársoktató munkát, majd 2004-2012 között a Debreceni Orvostudományi Egyetem Sebészeti Műtéttani Tanszéken gyakorlati oktató és csoportvezető voltam az általános orvos, fogorvos, gyógyszerész, orvoskutató laboranalitikus graduális, általános orvos postgraduális képzésben, 2009-től TDK témavezető. 2019-től orvosok, szakdolgozók továbbképzését végzem nehezen gyógyuló sebek témakörben.

Dr. Hevér Tímea PhD rendelése Szombathelyen zajlik, a műtéteket budapesti centrumunkban végzi.

A rendelő elérhetősége:

Csimborasszó Egészségügyi Központ

9700 Szombathely, Vízöntő utca 7.
Kedd délután 16:30-19:30

A telefonos előjegyzést az alábbi számom tudja kérni: +36 (30) 450 56 49

Gyakran ismételt kérdések
további kérdések
Hogyan tudok bejelentkezni?
A VP-Med Egészségcentrumba telefonon, emailen vagy online is be tud jelentkezni. Az online bejelentkezéshez kattintson ide.  Telefonszámunk: 36 30 963 1363 Email címünk: info@vpmed.hu Forduljon hozzánk bizalommal!
Mi az a doppler vizsgálat és mikor van rá szükség?
Ez a speciális ultrahangvizsgálat az érelmeszesedés diagnosztikájában alkalmazott vizsgálat. Alkalmas a vér áramlási irányának meghatározására, segít az érszűkületek és a trombózis diagnosztizálásában, az érszűkület mértékének meghatározásában. Visszérbetegség esetén az ultrahang vizsgálat ad pontos képet a tágult erekről, a Doppler önmagában nem elég!
Melyek a visszérbetegség stádiumai?
Az első stádium esetén enyhe panaszok kísérik a kórképet, duplex vizsgálat szerint ép a billentyűzet, terhelésre a láb és a lábszár duzzanata, viszketés, égő érzés tapasztalható. A második stádium esetén mérsékelt panaszok jelentkeznek, látható a visszeresség, duplex ultrahang vizsgálat szerint elégtelen vénabillentyű diagnosztizálható. A harmadik stádiumban lezajlott, ismételt visszérgyulladások fordulnak elő, barnásan elszíneződött bőr szemrevételezhető a lábszáron. A negyedik stádiumban súlyos vénás keringési elégtelenség, lábszárfekély, maradandó szöveti károsodás állapota alakul ki.
Szeretnék visszérműtétet, de még előbb tervezünk gyereket
Inkább a terhesség előtt, érdemes elvégezni a műtétet, mert a terhesség alatt tovább romlik az állapot, kialakulhat trombózis a hormonális és mechanikai hatások miatt.
Minek megoperálni a visszeret, úgyis kiújul!
Sokszor lehet hallani, hogy egyesek azért nem akarnak műtétet, mert a környezetükben sokan vannak, akiknek kiújult műtét után. A kiújulás – recidíva – leggyakoribb oka a nem megfelelő műtéti technika, amely sajnos még érsebészek között is előfordul, de nem érsebészek között nagyon magas. Ennek oka legtöbbször az, hogy nem végeznek ultrahang vizsgálatot a műtét előtt illetve alatt, így a beavatkozás „vakon” történik, nem a megfelelő értörzset kezelik, vagy nem megfelelő módon kezelik. Megfelelő technikával, modern módszerekkel a kiújulás lényegesen ritkábban fordul elő!
Hogyan készüljek fel a visszérműtétre?
A műtéti terület sterilitásának biztosítására fontos az operálandó végtag szőrtelenítése, melynek legalkalmasabb időpontja a műtétet megelőző nap. A műtéti fertőzések elkerülése érdekében a műtét alatt ne viseljen alsóneműt, lehetőleg vegyen le minden ékszert, távolítsa el testékszereit. Javasolt a körömlakk lemosása is, a ragasztott műköröm eltávolítása nem szükséges. A műtéteket éhgyomri állapotban végzik. A reggel szokásos gyógyszereit – előzetes egyeztetés szerint – vegye be, ha a műtétre esetleg délután kerül sorra, könnyű reggeli  fogyasztható, majd egészen a műtét időpontjáig bőségesen fogyasszon folyadékot. Tartós véralvadásgátló gyógyszerek szedésének felfüggesztése nem szükséges.
Miért fontos a helyes étrend?
A visszerek kialakulásában számos tényező szerepet játszhat. A genetikai faktorok mellett nagy szerepe van az elhízásnak, valamint a túlsúlynak, ami ellen szerencsére sokat lehet tenni a a kiegyensúlyozott étrenddel. A VP-Med Egészségcentrumnál életmód tanácsokkal is hozzájárulunk pácienseink egészségéhez.
Megszüntethető a visszeresség “házilag”?
A megfelelő életmód sokat segíthet a megelőzésben, de ez nem csak az étkezésen múlik! A rendszeres mozgás, sportolás támogatja a vénás keringést, emellett a közérzeten is sokat javít. A legjobb megoldás, ha Ön is szakemberhez fordul, hogy az Ön esetében mi a megfelelő kezelési mód!