Rólunk írták

Csak pozitív tapasztalataim vannak

Gyula 5 éve küzdött visszérproblémákkal, mire úgy döntött, hogy megműtteti lábait. Bár fájlalta lábát, inkább esztétikailag érezte kellemetlennek az egész helyzetet. Egy ismerőse ajánlására választotta Dr. Szabó Attilát és a VP-Med Egészségcentrum és Oktatási Központot, döntését pedig nem bánta meg.

Azt kaptam a kezeléstől, amit ígértek

Férfi páciensünk – nevezzük Sándornak – már nyugdíjasként döntött úgy, hogy megszabadul visszérbetegségétől. Mint mesélte, bár panaszt nem okoztak számára, lánya már évek óta folyamatosan kérlelte, hogy menjen el orvoshoz, ha másért nem, akkor azért, hogy az a sok dudor ne csúnyítsa lábát. – Engem nem zavart, még rövidnadrágot is szívesen hordtam, de a kedvéért vállaltam, hogy megműttetem – mesélte.

„Mindenki azon volt, hogy a lehető legkevesebb stressz érjen”

E. Júlia 10 éve már átesett egy visszérműtéten, akkor részben lézerrel, részben sebészeti eljárással műtötték mindkét lábát egy másik intézményben. Visszérbetegsége azóta sajnos egyik lábán újra kiújult és mivel édesanyjának korábban már volt trombózisa, így még inkább fontosnak érezte mihamarabb orvosolni problémáját.

Évekig halogatta visszérműtétjét, de már tudja: feleslegesen félt

Kálmán tavaly december elején műttette meg bal lábát, melyen vastag, kidudorodó visszerek voltak. – Több éve húzódott már ez a probléma. Elsősorban esztétikailag zavart a dolog, hiszen az egyik lábam kétszer akkorának tűnt, mint a másik. Ugyanakkor a visszér problémát is okozott: nagy melegben fájt, ezért kompressziós harisnyát kellett hordanom – mesélte.

Megszabadította fájdalmaitól a visszérműtét

Január elején műtötte meg Dr. Szabó Attila a bal lábamat. Csúnya, vastag visszerek voltak rajta, esztétikailag már nagyon zavartak. Sírógörcsöm volt már a látványuktól is, ráadásul a végén már nagyon fájtak is. Gyakorlatilag egy év alatt alakultak ki a semmiből. Egy ideig halogattam, hogy orvoshoz forduljak vele, mert féltem a koronavírustól, de végül már annyira megnehezítette a mindennapjaimat a lábam állapota, hogy úgy voltam vele: akárhogy is, de megműttetem.

„Azt gondolom, ezek a problémák nála vannak a legjobb kezekben”

Már nagyon csúnya állapotban volt mindkét lábam, ki voltak dudorodva rajtuk a visszerek. Fájdalmat még nem okozott ez az állapot, de esztétikailag nagyon zavart, ezért szántam rá magam, hogy orvoshoz fordulok. Előtte már egy évvel egyébként próbálkoztam kenegetni, de az semmit nem használt.

67 éves, férfi beteg: A fájdalom nélküli kezdeti visszérbetegség is tud ugyanolyan súlyos lenni

Kidudorodó visszereim voltak, ezért kerestem fel Dr. Szabó Attilát. Igazából már közel egy évtizede küzdöttem ezzel a problémával, de sokáig nem foglalkoztam vele. Bár nem voltak fájdalmaim és nem is akadályozott semmiben ez az állapot, a végén esztétikailag már nagyon zavart. Amikor pedig egy túrázás után be is görcsölt a lábam, tudtam, hogy nem szabad tovább várnom, így rászántam magam a műtétre.

Zsuzsanna (Fót)

Kidudorodó visszereim nem csak esztétikai problémát okoztak számomra, hanem fájdalmat is. Korábban volt már egy hasonló, vegyszeres befecskendezéses beavatkozásom, de mivel kiújult egy másik helyen, meg kellett ismételni. A VP-Med-nél nagyon szép környezetben fogadják a pácienseket, de azt gondolom, ennél sokkal fontosabb, hogy olyan orvos kezelje az embert, aki ért hozzá. Én Dr. Szabó Attila miatt választottam a klinikát és ha szükségem lesz még kezelésre, biztos hogy a jövőben is hozzá fogok menni. Nálam komplikáció is fellépett a beavatkozás során, így fontos volt a rutinja, amivel azt meg tudta oldani. Mindenkinek, aki rákérdez, hol érdemes visszeret műttetni, csak őt ajánlom.

Marianne (Biatorbágy)

Mélyvénás trombózisom volt nemrégiben, az orvosok pedig azt valószínűsítették, hogy a visszereim miatt alakult ki, ezért műtétet javasoltak. Volt már ismerősöm, akinél hagyományos visszérműtétet végeztek, és láttam, hogy ez nem könnyű dolog. Összekaszabolták a lábát és sokáig volt betegállományban, így abban biztos voltam, hogy ezt nem akarom. Dr. Szabó Attilát még 8 évvel ezelőtt láttam egyszer a tévében. Akkor még új eljárásnak számított, amivel foglalkozik, erről beszélt a műsorban. Annyira szimpatikus volt emberileg és a módszere is olyan meggyőzőnek tűnt, hogy elhatároztam, ha egyszer szükségem lesz visszérműtétre, őt fogom keresni. Így amikor kiderült, hogy meg kell operáltassam magam, interneten megkerestem és bejelentkeztem hozzá. Maga a műtét nem volt fájdalmas: amint egy kis kellemetlenséget éreztem és ezt jeleztem, már kaptam is a fájdalomcsillapítót. Az eredménnyel nagyon elégedett vagyok, a személyzettel szintén, a doktor úr pedig egyszerűen fantasztikus. Csak ajánlani tudom mindenkinek.

Gábor (Mezőtúr)

Egy ismerősöm műttette meg korábban magát a VP-Med-nél. Mikor mesélt arról, milyen jól sikerült, rákérdeztem, ki operálta, így találtam én is a klinikára. Csúnya volt a lábam a visszerek miatt és rendszeresen fáradtnak is éreztem, ezért gondoltam, hogy valamit tennem kell. Dr. Kiss Attila végezte a beavatkozást, előtte részletesen elmondta, mire számíthatok. A kellemetlenséget ki lehetett bírni, az eredmény pedig nagyon meggyőző. Bár még csak pár hónap telt el, már látszik, hogy sokkal szebbek a lábaim, és ami talán még fontosabb, jobban tudom terhelni. A beavatkozás miatt ráadásul nem estem ki a munkából sem: a feleségem reggel elvitt Budapestre, délután pedig már mentünk is haza. Egy hét elteltével pedig kompressziós harisnyával már dolgozni is tudtam. Nagyon elégedett voltam a környezettel és az ellátással is, így értelemszerűen már ajánlottam is a VP-Med-et ismerősömnek is, aki hasonló problémákkal küzd, mint ami nekem volt.

János (Dunakeszi)

Régóta visszeres volt a lábam. Voltak kitüremkedések a lábamon, nem is fájt, engem mégis zavart. Ennek ellenére sokáig tartott, mire eldöntöttem, hogy kezeltetem. A VP-Med-et igazából a bátyám találta, ő műttette meg ott először magát, akkor én még csak elkísértem. Nagyon tetszett a dolgozók hozzáállása és az, hogy nem klasszikus orvos-beteg viszonyban találták magukat az ide érkezők. Miközben a testvéremet műtötték, arra is volt gondjuk, hogy engem nyugtassanak, szóval csak pozitív tapasztalataim voltak. Ekkor döntöttem el, hogy ha ilyen jó kezekbe kerülhetek, én is itt műttetem meg magam. Tudni kell rólam, hogy tűérzékeny vagyok, ezért a legkellemetlenebb számomra az volt, amikor megszúrtak, de ezt sem mondanám fájdalmasnak. Kedves és emberi volt velem nindenki, a környezet is szép, így tényleg nem tudok semmi olyat mondani, ami kicsit is negatív élmény lett volna a VP-Med-nél. Nem utolsó sorban pedig az eredménnyel is elégedett vagyok: sokkal szebb lett a lábam, mint amilyen volt Csak ajánlani tudom ezt a klinikát mindenkinek.

Judit (Fulókércs)

Csúnya visszérproblémám volt, zavart már a látvány, ezért határoztam el, hogy megműttetem. Miután bejelentkeztem a VP-Med-hez, pár héten belül kaptam is időpontot. Az operáció szerencsére fájdalommentes volt, ráadásul még jó hangulatban is telt, mert végig beszélgettünk a csapattal. Az eredménnyel pedig maximálisan elégedett vagyok: gyönyörűek lettek a lábaim. Csak ajánlani tudom ezt a klinikát mindenkinek, akinek visszérproblémái vannak.

Izabella (Veresegyház)

Ahogyan a legtöbb nőt, engem is zavartak a visszereim. Örülök, hogy ezzel a problémámmal a VP-Med-et találtam meg, mert a környezettel és Kiss Attila doktor úr munkájával is nagyon meg vagyok elégedve.

Gábor (Budapest)

Jó ideje visszeres már a lábam. Bár fájdalmat még nem okozott, tudtam, hogy jobb már soha nem lesz, az állapotom romlására viszont számíthatok. Ezt megelőzendő jelentkeztem be a VP-Med-hez műtétre, kihasználva, hogy volt egy nyugodtabb időszak az életemben, amikor ez belefért. Minden szempontból elégedett vagyok a munkájukkal: az ügyintézés és a vizsgálatok gyorsan lezajlottak és az operáció is pontosan úgy történt, ahogyan arról előzetesen Dr. Szabó Attila tájékoztatott. Bár a visszereim még most, másfél hónappal a beavatkozás után nem szívódtak fel teljesen, de a panaszaim teljesen megszűntek. A szomszédomnak már ajánlottam is, hogy keresse bizalommal a klinikát, mert neki is hasonló problémái vannak.

Csilla (Budapest)

A visszereim néha már fájdalmat okoztak, ezért tudtam, hogy muszáj lesz orvoshoz fordulnom a problémámmal. Márciusban döntöttem el, hogy megműttetem magam, de tudtam, hogy az állami ellátórendszerben hosszas várólista végére kerülnék fel. Egy ismerősöm ajánlotta a VP-Med-et és nagyon örülök, hogy hallgattam rá. Az operáció nem fájt és mindenki nagyon aranyos volt. Csak ajánlani tudom én is őket az ismerőseimnek.

T. Judit

A kezelés fájdalommentes volt. Azóta már nem szégyellem a lábaimat. Köszönöm a Doktor Úrnak!

K.Zs.

A doktor úr teljesen korrekt volt, minden a tervek szerint zajlott. Mióta a panaszaim megszűntek, sokkal szebb lett a lábam! Ajánlani fogom másnak is!

41 éves férfi páciens

Nagyon  elégedett voltam, nagyon jó szakembernek tartom a doktor urat, és a beavatkozás is fájdalommentes volt. Csak ajánlani tudom!

B.M.

Maximálisan elégedett voltam, a doktor úr érthetően tájékoztatott , laikusként is meg lehetett érteni. Emberileg is szimpatikus a doktor úr, így könnyebb volt megbízni benne.

Egy férfi páciens

Szabó doktor nagyon szimpatikus volt a szakmai felkészültsége és a közvetlensége miatt. A szolgáltatást kifogástalannak tartom, maximálisan elégedett vagyok!

Gy.L.

A műtét eredményével teljesen elégedett vagyok, a doktor úr rugalmassága és kedvessége nagyon meggyőző volt.

M.V.

Szimpatikus, kedves volt a doktor úr, elérhető volt bármikor telefonon is. A műtét is rendben zajlott.

50 éves hölgy páciens

Nem kellett bent maradnom, ez nagyon fontos szempont volt számomra, nagyon gyorsan járóképes lettem.

41 éves hölgy

Már ajánlottam másnak is a doktor urat. Emberi hozzáállása, empátiája, szakmai felkészültsége kifogástalan.

23 éves páciens

Nekem nagyon szimpatikus volt Szabó doktor. A műtét komfortos volt, az asszisztens is nagyon kedves.

42 éves páciens

Dr. Szabó Attila szakértelme, egyértelmű, világos kifejezőkészsége, egyszerű fogalmazása győzött meg. Nagyon szimpatikus számomra.

H.Z.

Mindenképpen ajánlanám a doktor urat, elsősorban azért mert Magyarországon egyedülálló amit csinál. Az általa végzett kezelés előnye, hogy az ember nem esik ki a munkából. Szabó doktor rugalmas, minden kérdésre válaszol, minden kérést megpróbál teljesíteni.

61 éves hölgy

Tv műsorban láttam a doktor urat, azután kerestem fel. Szimpatikus és kedves ember a doktor úr, tudtam, hogy megbízhatok benne!

37 éves hölgy

Teljesen pozitív a tapasztalatom, a doktor úr hozzáállása betegcentrikus, emberséges és maximális szakmai tudással rendelkezik, ezért mindenképpen ajánlanám.

T.V.

A Több, mint testőr című TV műsorban láttam a doktor urat. Gyors, pontos, és precíz, egyértelműen tájékoztatott, szakmai felkészültsége is kiváló!

G.G.

Ismerőseimnek is ajánlottam a rendelőt. Az ellátás gyors, mégis profi. Dr. Szabó Attila kedves, udvarias, fontosnak éreztem magam!

57 éves páciens

Nagyon elégedett vagyok, a légkör, a fogadtatás, a doktor úr személye és szakmai tudása kifogástalan!

J.A.

A doktor úrral mindent meg lehetett normálisan beszélni, nem volt tolakodó. Őszintén tájékoztatott mindenről. Ajánlanám másoknak is.

53 éves hölgy

Közvetlen orvosnak tartom Dr. Szabó Attilát, részletes tájékoztatást nyújt, bármikor elérhető telefonon, minden kérdésre válaszol. A honlapon is jó volt hogy az eljárás részletei le voltak írva.

36 éves férfi

Empatikus, intelligens, készséges a doktor úr és meggyőző szakmaiságát tekintve, ezért ajánlanám bárkinek.

T.S.

Egyik barátom ajánlotta a Doktor Urat, aki már átesett a műtéten korábban. Gyorsan korrekten el lettem látva, a tájékoztatás korrekt és részletes volt.

51 éves hölgy

Időben sorra kerültem, csak velem foglalkoztak. A doktor úr megbízható, érti a dolgát. Bizalomgerjesztő és magabiztos, az eredménnyel teljesen meg vagyok elégedve.

54 éves páciens

Egyenes őszinte embernek tartom a doktor urat, azonnal meggyőzött. Mindenképpen ajánlanám másnak is a rendelőt.

C.Zs.

Korábbi állami intézményben végzett műtétemmel össze sem lehet összehasonlítani az itteni műtétet. Nem fájt, gyorsan gyógyult, minden tiszta volt, egyágyas szoba volt, ráadásul gyorsan hazajöhettem!

38 éves páciens

Ami számomra szempont volt, azt megkaptam: hamar haza tudjak jönni, helyi érzéstelenítés legyen, ne járjon nagy traumával. Ráadásul Dr. Szabó Attila nagyon kedves volt.

F.G.

Csak és kizárólag szuperlatívuszokban nyilatkozhatok a VP-Medről! Minden rendelőnek és orvosnak olyannak kellene lennie, mint a VP-MED! –  HáziPatika.com

B.P.

Abszolút elégedett vagyok a szolgáltatással, a recepciós, a doktor úr hozzáállása, kedvessége és szakmai felkészültsége kiváló.

Dr. U.V.

Tökéletes szaktudással, hibátlanul elvégzett beavatkozás után gyors gyógyulás. Visszereim által okozott nyirokoedemám megszűnt. Nem dagad a lábam. Fájdalmat nem éreztem. A mechano-ablatios eljárás után magam vezettem a kocsimat 100 km-re lévő otthonomba.Kulturált környezet, udvarias szakszemélyzet. Kitűnő orvos. – HáziPatika.com

R.K.

Kedvesek, segítőkészek, a szakmai tudás kifogástalan, a felszereltség a legmodernebb. Nagyon meg vagyok elégedve. –  HáziPatika.com

Dr. Sz. É.

Évek óta szenvedek visszeres panaszok miatt, a korábbi hagyományos visszérműtét utáni gyógyulás hosszadalmas volt és nem oldotta meg panaszaimat. Ez a speciális rádiófrekvenciás műtét, és utókezelés valóban fájdalommentes volt, és gyors gyógyulást eredményezett. A rendelő dolgozóinak precizitása, szaktudása, kedvessége, pontossága minden dicséretet megérdemel. A rendelő tiszta, hangulata megnyugtató. – HáziPatika.com

T.GY.

Az intézmény és az ott dolgozók is csak a betegekért vannak! Érezhető , hogy a gyógyulásért a lehető legtöbbet, és a legjobb minőségben teszik! Köszönettel – HáziPatika.com

P.V.J.

Mindennel maximálisan meg voltam elégedve. Dr. Szabó Attila kiváló szakember, a munkatársai udvariasak, kedvesek, segítőkészek voltak. Mindenről megfelelően tájékoztattak. Nagyon féltem a műtéttől, de kiváló hozzáértéssel feloldották bennem a félelmet. Köszönöm a műtőben a simogatást és az emberi hozzáállást. A végeredmény: fájdalom mentesen megszabadulhattam a visszereimtől. – HáziPatika.com

Sz.K.J.

A rendelő modern, tiszta, kellemes környezetű, a személyzet kedves, segítőkész. Szabó doktor ellátása szép eredményt hozott, köszönet érte! Másoknak is jó szívvel ajánlom. – HáziPatika.com

R.I.

Kultúrált, barátságos környezet. Vidám, segítőkész, rugalmas munkatársak. Szakszerű ellátás, látványos eredménnyel. Csak ajánlani tudom Mindenkinek. – HáziPatika.com

Katalin

Köszönet a magas szintű profi ellátásért, a gyors gyógyulásért. Külön köszönet Mayának, aki a műtét előtt, a kedvességével, és bátorító szavaival megnyugtatott. Csak gratulálni tudok Dr. Szabó Attilának! – HáziPatika.com

V.L.

Dr. Szabó Attila szakmai tudása, kedvessége és közvetlensége a legkisebb félelmet is eloszlatja a páciensben. Tetszett az orvos és a személyzet rugalmassága, a problémák gyors és hatékony kezelése, a megoldásra való törekvés. Kifogástalan a rendelő, a várakozó és egyéb helyiségek tisztasága, beteget szolgáló felszereltsége. – HáziPatika.com

I.A.I.

Csodálatos rendelő, nagyon kedves orvos és személyzet Maximálisan elégedett vagyok! A visszereimet elinjekciózták , azóta nincs gondom! Nagyon köszönöm! – HáziPatika.com

H.D.K.

Dr. Szabó Attila érsebész rendelésén jártam. A megadott időpont előtt érkeztem, mégis azonnal tudott fogadni, nem kellett kivárnom a megadott időpontot. A tájékoztatása és feltett kérdéseimre adott válaszai megnyugtatóak, érthetőek voltak számomra. Három hónappal a kezelés után láthatóan kevesebb lett a seprűvéna a jobb lábamon, amit kezelt. A recepciós kolléganő is gyorsan intézkedett, hogy létre jöhessen a szerződés az egészségpénztárammal. Egyszóval KORREKT ellátásban volt részem! – HáziPatika.com

B.I

Teljesen elégedettek voltunk a tájékoztatással a műtét eredményével annak kivitelezésével. Udvarias, gyors, pontos kiszolgálás egy nagyszerű csapat! Mindenkinek csak ajánlani tudom aki, precíz egészségügyi ellátásban akar részesülni. Köszönjük Dr. Szabó Attila! -HáziPatika.com

C.N.M.A.

Tisztelt Doktor úr! Tisztelt Doktornő!Szívből gratulálok Önöknek és minden kedves dolgozónak a VP-Med Egészségcentrum és Oktatási Központban!Saját tapasztalatom alapján – mivel pont ezen verseny ideje alatt zajlott Önöknél visszérműtétem – azt gondolom, mind szaktudásukkal, felkészültségükkel, emberi hozzáállásukkal, kedvességükkel, széleskörű, korrekt előzetes tájékoztatásukkal és még sorolhatnék pár dolgot, méltón rászolgáltak e címre.Kívánok Önöknek és minden kollégájuknak további szép sikereket és nagyon jó egészséget!

Tovább

V. L.

Tisztelt Doktor Úr!Szeretném megköszönni Önnek, hogy a lábszáron lévő  fekélyem az Ön gondos és gyors beavatkozásának köszönhetően alig egy hónap alatt teljesen meggyógyult.Előzetesen valamivel több mint öt hónapig ápoltam, kezeltem a bokámat a bőrgyógyász által felírt – korábban hatásos – eljárással , eredménytelenül.Szeretnék köszönetet mondani, hogy a jelzésem után pár nap múlva már fogadott és a műtéttel segített állapotomon.Köszönöm az asszisztens szolgálat mindig kedves, udvarias bánás módját.

Tovább

K. F. I.

Remekül sikerült a műtét! Nyoma sincs a lábamon! Hálás szívvel gondolok a lelkiismeretes munkáért a főorvos úrra és segítőkész csapatára!Maradok hálával: K. F. I.

Kisné Anikó

Tisztelt VP-Med Vezetői és Munkatársai!Őszinte hálával és nagyrabecsüléssel szeretném megköszönni Dr. Szabó Attila főorvos úrnak és kedves Munkatársainak azt a rendkívül magas színvonalú, humánus gyógyító munkát, amellyel a visszérműtétem előkészítését és lebonyolítását végezték.További – a beteg emberek érdekében végzett – áldozatos munkájukhoz sok erőt, egészséget, szakmai sikereket kívánok! Minden visszérproblémával küzdő betegnek nagyon jó szívvel ajánlom ezt az Egészségügyi Centrumot.Üdvözlettel:Kisné Anikó

Tovább

Dr. Szűcsné Csuka Ildikó

Ragasztásos visszérműtétem története…Mint oly sok embernek nekem is az utóbbi években visszértágulatok alakultak ki a bal lábszáramon mely sokáig panaszt nem okozott.Látványuk azonban zavart,ezért férjem-aki érsebész-injekciós kezeléssel(sclerotisatio)a visszértágulatokat eltüntette.Egy éve kisebb visszértágulatok ismét kialakultak majd az utóbbi hónapokban már a visszérbetegségre jellemző nehézláb érzés estére nálam is rendszeressé vált.Budapesten(Újpesten)egy visszérgyógyászati központban-ahol férjem is havonta több beteget operál-megvizsgáltak és úgy döntöttek,hogy ragasztásos visszér műtét lesz a megoldás a problémámra.

Tovább
Gyakran ismételt kérdések
további kérdések
Volt mélyvénás trombózisom, akkor is el lehet végezni a műtétet?
Ultrahang vizsgálattal dönthető el a mélyvénák állapota, ettől függ a műtét elvégezhetősége. Ha a mélyvénákban az áramlás nem megfelelő, és a vénás vér szállítására szükség van a felületes vénákra,  akkor nem szabad műtétet végezni.
Mi az a pszichoterápia?
Egy gyógyító célú beavatkozás közvetlen kommunikáció segítségével, bizalmi viszony egy hivatásos segítő személlyel. Több szempont szerint is fel lehet osztani: lehet tünetre irányuló, támogató, tehermentesítő, illetve konfliktusra irányuló, konfrontáló, elvárásokat támasztó módszerek. Szeretne többet tudni a témáról? Kattints ide: https://vpmed.hu/szolgaltatasok/psziche-terapia/
Hogyan tudok bejelentkezni?
A VP-Med Egészségcentrumba telefonon, emailen vagy online is be tud jelentkezni. Az online bejelentkezéshez kattintson ide.  Telefonszámunk: 36 30 963 1363 Email címünk: info@vpmed.hu Forduljon hozzánk bizalommal!
Modern visszérműtét vagy konzervatív terápia?

Melyiket válasszam: műtét vagy konzervatív terápia?

Erre a kérdésre hiteles választ csak a részletes vizsgálatok által felállított diagnózis birtokában lehet adni, hiszen a visszérbetegségnek súlyossági foktól függően több stádiuma van.

Milyen előnyökkel jár, ha Ön a modern visszérműtéti technikát választja?

 • Nincs műtéti metszés. A tűszúrásnyi műtéti hegek gyorsan gyógyulnak.
 • Minimális a műtéti bevérzés a szövetek között, ezért minimális a sebfájdalom
 • Ön a műtét után már néhány perccel felkelhet és saját lábán távozik.
 • A műtét helyi érzéstelenítésben (lézeres, rádiófrekvenciás visszérműtét), vagy akár érzéstelenítés nélkül (mechano-lémiai műtét, habszkleroterápia) elvégezhető. Nem szükséges altatás, gerinc közeli érzéstelenítés.
 • Mivel nincsenek nagyobb szúrások, metszések, ezért kiválóak az esztétikai eredmények.
 • A műtét után Ön szinte azonnal munkába állhat, nincs hosszú táppénzes időszak.
 • A hosszú távú eredmények nem különböznek a hagyományos műtét eredményeitől, azonban lényegesen kisebb a műtéti megterhelés, kockázat.

Kompressziós kezelés

A visszérbetegség minden stádiumában alkalmazható kompressziós kezelés, azaz a lábszárak összenyomása útján az izompumpa funkció javítása. A kompressziós kezelések eszköze a rugalmas pólya és a különböző gyógyharisnyák. A kompressziós kezelés eredményeképp a billentyűk záródása javul és a szövetek oxigénellátottsága fokozódik. Belsőleg szedendő, erek állapotát javító készítmények is forgalomban vannak, illetve külsőleg alkalmazható kenőcsök, krémek is enyhíthetik a tüneteket. A megfelelő terápia kiválasztása azonban a kezelő orvos tájékoztatásán alapuló közös döntés kell, hogy legyen.

Miért válassza a budapesti VP-Med visszérgyógyászati magánrendelését?

 • Személyre szabott kezelések
 • Komplex ellátás egy helyen
 • A legújabb technológiákat elsőként alkalmazzuk
 • Széleskörű edukáció, betegtájékoztatás

Bejelentkezés, további információ:

VP-Med Egészségcentrum és Oktatási Központ 1042 Budapest, Árpád út 56. fszt. 33. Előjegyzés: + 36 30 963 1363 Tel: + 36 1 792 5627 e-mail: info@vpmed.hu  
Hogyan történik az érzéstelenítés lézeres és RF műtétnél?

Helyi érzéstelenítést alkalmazunk, szükség esetén intravénás érzéstelenítéssel kiegészítve. A műtét során a lézerszál vagy rádiófrekvenciás (RF) katéter bevezetése előtt az operált területet hígított helyi érzéstelenítő oldattal fecskendezzük körbe, a pontos adagolást ultrahang segítségével ellenőrizzük. A helyi érzéstelenítő hatására a fájdalomérzés az érintett területen megszűnik, azonban a tapintást továbbra is érzi a beteg, ez azonban egyáltalán nem kellemetlen. A vénatörzsek lézeres vagy rádiófrekvenciás (RF) kezelése során a visszér jelentősen felmelegszik, ennek a hőnek egy része a környezetre is átadódhat, mely helyi melegedés formájában észlelhető, azonban ez sem éri el a fájdalom szintjét. Ha mindezek ellenére mégis kellemetlen érzés, fájdalom jelentkezne, a műtétnél jelen lévő altató orvos intravénás fájdalomcsillapítóval, nyugtatóval kiegészíti a műtéti érzéstelenítést.

Hogyan készüljek fel a visszérműtétre?
A műtéti terület sterilitásának biztosítására fontos az operálandó végtag szőrtelenítése, melynek legalkalmasabb időpontja a műtétet megelőző nap. A műtéti fertőzések elkerülése érdekében a műtét alatt ne viseljen alsóneműt, lehetőleg vegyen le minden ékszert, távolítsa el testékszereit. Javasolt a körömlakk lemosása is, a ragasztott műköröm eltávolítása nem szükséges. A műtéteket éhgyomri állapotban végzik. A reggel szokásos gyógyszereit – előzetes egyeztetés szerint – vegye be, ha a műtétre esetleg délután kerül sorra, könnyű reggeli  fogyasztható, majd egészen a műtét időpontjáig bőségesen fogyasszon folyadékot. Tartós véralvadásgátló gyógyszerek szedésének felfüggesztése nem szükséges.
Miért romlik nyáron a visszeresség állapota?
Nyáron romlik a visszeresség állapota, amely ilyenkor kellemetlen tüneteket okozhat. A melegben ugyanis az erek kitágulnak, lelassul a vérkeringés és fokozódik a pangás. Javasoljuk, hogy nyáron viseljen kompressziós zoknit és lehetőség szerint kerülje a meleg vizes fürdőket és a szaunázást.
Minek megoperálni a visszeret, úgyis kiújul!
Sokszor lehet hallani, hogy egyesek azért nem akarnak műtétet, mert a környezetükben sokan vannak, akiknek kiújult műtét után. A kiújulás – recidíva – leggyakoribb oka a nem megfelelő műtéti technika, amely sajnos még érsebészek között is előfordul, de nem érsebészek között nagyon magas. Ennek oka legtöbbször az, hogy nem végeznek ultrahang vizsgálatot a műtét előtt illetve alatt, így a beavatkozás „vakon” történik, nem a megfelelő értörzset kezelik, vagy nem megfelelő módon kezelik. Megfelelő technikával, modern módszerekkel a kiújulás lényegesen ritkábban fordul elő!