Érsebészet, lézeres és rádiófrekvenciás visszérkezelés – VP-Med Kft.

  A nehezen gyógyuló sebek általában valamilyen alapbetegség talaján alakulnak ki, azonban vannak esetek, amikor baleset következtében áll fenn hosszabb ideig a probléma. Ilyenkor segítség lehet a szakszerű ellátás, és a sebkezelésben jártas kollégánk tanácsainak megfogadása. Jelen blogbejegyzésünkben egy ilyen esetet mutatunk be Önöknek.

  Anamnézis

  Hölgy páciensünk egy véletlen esés következtében a betonos lépcsőn lebenyes sérülést szerzett, amely erősen vérzett. A 85 éves pácienst a Sürgősségi Betegellátó Osztályon (SBO) látták el, ahol sebét betadinnal fertőtlenítették, majd nyomókötést alkalmaztak.

  Esettanulmány - kiinduló állapot

  A seb, amellyel a páciens felkereste szakrendelésünket

  Mivel a kötés több alkalommal is átvérzett, ezért a hölgy több alkalommal is felkereste az SBO-t, de a kezelés módján nem változtattak. Később a sebész tanácsára levette a steril fedőkötést és szabadon hagyta, hogy „szellőzzön”. Pár nap múlva feketedni kezdett a sebe, helyenként váladék szivárgott belőle, nagy fájdalmakról, enyhe lázas tünetekről panaszkodott.

  Mivel sebe két hónap múlva sem gyógyult, egy ismerős tanácsára felkereste a VP-Med Egészségcentrum és Oktatási Központot.

  A gyógyulás lépései

  Mint minden páciensük esetén, itt is a lehető legjobb megoldásra törekedtünk. A régi, elavult, hatásában és biztonságában töredéket hozó készítmények helyett a legmodernebb technikákat alkalmaztuk, amelynek köszönhetően a 4 hónapja fennálló seb 6 hét után teljesen begyógyult és behámosodott. A következő képeken a gyógyulás folyamata, illetve a gyógyult seb látható.

  Esettanulmány - A gyógyulás folyamata

  A gyógyulás folyamata képekben

  Esettanulmány - A gyógyult seb

  A gyógyult seb

  Bízunk benne, hogy ezen képeket látva többen is úgy érzik majd, hogy hosszú, hatástalannak tűnő kezelések után van esély – akár teljes gyógyulásra is – így mindenkit arra bíztatunk, hogy ne halogassák a szakszerű segítség kérését, probléma esetén forduljanak szakorvosunkhoz minél előbb!