Érsebészet, lézeres és rádiófrekvenciás visszérkezelés – VP-Med Kft.

  Azt már tudjuk, hogy az elégtelen vénás keringési rendszer jól reagál a C-vitaminra, a flavonoidokra és a vadgesztenyekivonatra is. Azonban van még néhány olyan ajándék a természet patikájából, amikkel a visszérkezelés kiegészíthető.

  Fontos hangsúlyozni, hogy ezek a növények nem tesznek csodát, kiváltképp, ha súlyosabb, orvosi beavatkozást igénylő állapotról van szó! Arra azonban tökéletesek, hogy egyéntől és az állapot súlyosságától függően, kisebb-nagyobb mértékben mérsékeljék a tüneteket.

  A visszérkezelés 3 kevésbé ismert segítője

  Ha a visszérkezelés a téma, szinte mindenkinek eszébe jut a vadgesztenyekivonat, de csak kevesebbeknek merül fel a vörösszőlő-levél kivonata. Ez a helyzet az ázsiai gázlóval, a szúrós csodabogyóval, sőt, még a fekete áfonyával is. Ismerjük meg őket közelebbről, a természetes visszérkezelés szemszögéből!

  Vörösszőlő-levél a flavonoidbomba

  A vörösszőlő-levél a visszérkezelés egyik aduásza, hiszen rengeteg flavonoidot tartalmaz, és erős antioxidáns hatású. Emiatt kiváló kiegészítője a visszeres, vénás terápiának. A vörös szőlő levelének kivonata ugyanis serkenti a vénás keringést, gyulladáscsökkentő, érfalerősítő és fájdalomcsillapító hatású.

  Igazi gyógynövény a visszérkezelésben: az ázsiai gázló

  Az ázsiai gázló természetes módon serkenti a vérkeringést és javítja a nyirokkeringést. Továbbá:

  • rugalmasabbá és erősebbé teszi az érfalakat
  • erősíti az erek közötti kötőszöveteket
  • segítségével a végtagokban felgyülemlett szövetközi folyadék kiürül

   

  Érszűkítés és gyulladáscsökkentés egy lépésben: a szúrós csodabogyó

  A szúrós csodabogyó, habár nem túl gyorsan, de igen hatékonyan fejti ki pozitív hatását a visszérkezelés során. Ez a növény ugyanis erőteljes érszűkítő és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, ami kifejezetten a visszeres fájdalmakra vagy az „ólomsúlyú” nehézláb-érzésre van könnyítő hatással.

  Fekete áfonya, az erek őre

  A zamatos ízű, finoman roppanó kékes-fekete bogyó a hajszálerek és a nagyobb erek vérkeringését fokozza. Erőteljesen csökkenti az erek áteresztőképességét és a kis erek rugalmasságának növelésével segíthet megszüntetni a vénás pangást. Hajszálértágító hatása révén a vér akadálytalanul tud áramolni.

  A fent felsorolt gyógynövények Önnek is segíthetnek a visszérkezelés során. De ha

  • az alsó végtagjai duzzadtak, ödémásodnak,
  • a kötőszöveti gyengeség állandósul,
  • egyre több pókhálószerű vagy nagyobb kidudorodó visszér jelenik meg,

  Önnek mielőbb érsebészeti ellátásra van szüksége! Mert bármennyire is gazdag a természet patikája, az indokolt szakorvosi ellátást nem pótolhatja.

  Amennyiben Önnek vénás keringési panaszai, visszérproblémái, nyiroködémája vagy bármilyen jellegű érgyógyászati panasza van, jöjjön el a VP-Med Egészségcentrumba!

  Gyógyuljon nyugodt körülmények között, sorban állás nélkül, a legkorszerűbb orvosi technológia és több évtizedes szakmai tapasztalat segítségével!

  Jelentkezzen be még ma!